ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΟ 210-7721089

ΕκδηλώσειςΠρόσφατες εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Υποστήριξη Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών του ΕΜΠ

 

 

Ημερίδα «Παρουσίαση των Δραστηριοτήτων του Έργου: “Υποστήριξη Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών του ΕΜΠ”, Υπηρεσία Ψυχολογικής Υποστήριξης: μια διαφορετική προσέγγιση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές /φοιτήτριες του ΕΜΠ»

Ημερομηνία: 28 Σεπτεμβρίου 2023

Χώρος διεξαγωγής: Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου

Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου ημερίδα με θέμα: “Παρουσίαση των Δραστηριοτήτων του Έργου: “Υποστήριξη Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών του ΕΜΠ” Υπηρεσία Ψυχολογικής Υποστήριξης: μια διαφορετική προσέγγιση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές /φοιτήτριες του ΕΜΠ». 

Η Ημερίδα είχε ως στόχο την ενημέρωση της Πολυτεχνειακής Κοινότητας για τις δραστηριότητες και τα εργαλεία που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του Έργου: χορήγηση υποτροφιών, δημιουργία σταθμών εργασίας Υποστηρικτικής Τεχνολογίας για φοιτητές με αναπηρία, δημιουργία ειδικού έντυπου υλικού κ.λπ,. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην Υπηρεσία Ψυχολογικής Υποστήριξης, στους στόχους της, τη φιλοσοφία προσέγγισης και υποστήριξη των φοιτητών, προκειμένου να βρουν λύσεις στα θέματα που τους απασχολούν, καθώς και στις προοπτικές συνέχισης των δραστηριοτήτων της το επόμενο διάστημα.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο Πρύτανης του ΕΜΠ, καθ. κ. Α. Μπουντουβής, ενώ ακολούθησε μια συνολική «Παρουσίαση των Δραστηριοτήτων του Έργου» από τον κ. Δ. Γκιντίδη, Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του ΕΜΠ και Επιστημονικά Υπεύθυνο του Έργου.

Από το προσωπικό της Υπηρεσίας Ψυχολογικής Υποστήριξης έγινε αναλυτική παρουσίαση της λειτουργίας της.

Ακολούθησε στρογγυλό τραπέζι με θέμα : «Ψυχολογική Υποστήριξη στο ΕΜΠ: Πολυτέλεια ή Ανάγκη;» στο οποίο συμμετείχαν, εκτός του κ. Δ. Γκιντίδη και της κ. Πασπαλιάρη, ο κ. Δ.  Ασκούνης -Καθ. της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, ο κ. Σ. Καρέλλας -Καθηγητής της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών και ο κ. Ν. Μαμάσης – Καθηγητής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών. Κατά τη συζήτηση, αναδείχτηκε, ως κοινή παραδοχή, ότι η ψυχολογική υποστήριξη του φοιτητικού πληθυσμού αποτελεί ανάγκη, οι φοιτητές υπολογίζουν σε αυτήν τη βοήθεια και θα πρέπει να παρέχεται εντός του Ιδρύματος. Επισημάνθηκε επίσης, η συμβολή των μελών ΔΕΠ στη διαχείριση  των ειδικών θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν με ενδιαφέρον Κοσμήτορες, μέλη ΔΕΠ, εργαζόμενοι και φοιτητές του ΕΜΠ, πολλοί εκ των οποίων έκλεισαν με παρεμβάσεις τους την ημερίδα.

           

 

         

 

 

 

Βιωματικό Εργαστήριο με τίτλο «Δεξιότητες Επικοινωνίας: η βάση για ουσιαστικές σχέσεις στη ζωή μας»

Το εργαστήριο αποτελείτο από δύο Μέρη – Συναντήσεις:

Α΄ Μέρος: Δευτέρα 06/12/2021, Ώρα 12:30-14:30

Β΄ Μέρος; Τρίτη 07/12/2021, Ώρα 12:30-14:30

Τόπος Διεξαγωγής: Κτήριο Βιβλιοθήκης Ε.Μ.Π. – Αίθουσα Τηλεκαπίδευσης 

Εισηγήτριες : Αγγελική Κουρή & Έλλη Κούμουλου, Ψυχολόγοι στην Υποστήριξη Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών του Ε.Μ.Π

  

 

 

 

 

 

 

Ημερίδα «Γνωριμία με την Υπηρεσία Ψυχολογικής Υποστήριξης του ΕΜΠ»

Ημερομηνία: 21 Νοεμβρίου 2019

Χώρος διεξαγωγής: Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου

 

   

 

 

 


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

  • Διοργάνωση ενημερωτικών συναντήσεων /ευαισθητοποίησης των μελών της Πολυτεχνειακής κοινότητας (μέλη ΔΕΠ, γραμματείες, διοικητικές υπηρεσίες που εξυπηρετούν φοιτητές/φοιτήτριες) σε θέματα που αφορούν στις ευπαθείς ομάδες  φοιτητών/φοιτητριών.
  • Οργάνωση σεμιναρίων/εργαστηρίων όπου θα μπορούν να συζητηθούν θέματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος (ανοιχτή συμμετοχή) π.χ. για οργάνωση του χρόνου για μελέτη και διαχείριση θεμάτων σπουδών.
  • Διοργάνωση ενημερωτικών συναντήσεων στις οποίες θα συμμετέχουν ειδικοί ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικοί τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και αντίστοιχες Δομές άλλων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων με σκοπό την ανταλλαγή εμπειρίας και γνώσης.
  • Θεματικές Ομιλίες Ευαισθητοποίησης, π.χ. σε θέματα αναπηρίας, ψυχικής υγείας, διαφορετικότητας, παραπομπής σε ειδικό, κ.α σχ