ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΟ 210-7721089

Στόχος

 Στόχος

 

Στόχος της Υποστήριξης Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου είναι να δοθεί στους φοιτητές και ιδιαίτερα σε αυτούς που προέρχονται από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ΕΚΟ) η δυνατότητα να επεξεργαστούν και να διαχειριστούν αποτελεσματικότερα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν είτε σε ακαδημαϊκό, είτε σε προσωπικό επίπεδο.

 

Κατά τη  διάρκεια των σπουδών σας είναι πιθανό να βρεθείτε αντιμέτωποι με μια σειρά από προκλήσεις, τόσο σε ακαδημαϊκό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Σε περίπτωση που αισθάνεστε ότι κάποιες από αυτές δυσκολεύεστε να τις διαχειριστείτε, μπορείτε να απευθυνθείτε στην Σύμβουλο / Ψυχολόγο της Υποστήριξης Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών του ΕΜΠ. Μέσα από μια σειρά προσωπικών συναντήσεων, θα έχετε τη δυνατότητα να συζητήσετε εκτενώς αυτό που σας προβληματίζει, να εντοπίσετε τις πιθανές αιτίες των δυσκολιών σας και να καλλιεργήσετε τις δεξιότητες που χρειάζεστε, προκειμένου να  διαχειριστείτε περισσότερο αποτελεσματικά τις όποιες δυσκολίες παρουσιάζονται. 

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Δείτε εδώ το φυλλάδιο της Υποστήριξης Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών του ΕΜΠ για τις κρίσεις πανικού.   

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 Γιατί να απευθυνθώ στην Υπηρεσία Ψυχολογικής Υποστήριξης του ΕΜΠ;

 

Πολλές φορές, θεωρούμε ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας μια δυσκολία και ότι δε χρειαζόμαστε τη βοήθεια ειδικού. Όμως, όταν μας απασχολεί για καιρό ένα ζήτημα ή δυσκολευόμαστε σε έναν τομέα της ζωής μας και προσπαθούμε μόνοι μας να το διαχειριστούμε, αυτό που καταφέρνουμε συνήθως είναι να εγκλωβιζόμαστε στις ίδιες σκέψεις και συναισθήματα. Προσπαθούμε δηλαδή, ακολουθώντας το ίδιο «μονοπάτι», να αλλάξουμε τελικά πορεία, με αποτέλεσμα να κουραζόμαστε, να ματαιωνόμαστε και επί της ουσίας, να μένουμε στάσιμοι και να αισθανόμαστε ανήμποροι για αλλαγή…

 

Μέσα από μια σειρά προσωπικών συναντήσεων με έμπειρους Ψυχολόγους, θα έχεις τη δυνατότητα να συζητήσεις αυτό που σε προβληματίζει, να καλλιεργήσεις τις δεξιότητες που χρειάζεσαι και εν τέλει να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου, προκειμένου να  διαχειριστείς πιο αποτελεσματικά τις όποιες δυσκολίες παρουσιάζονται. Κατά την προσωπική σου «διαδρομή», μέσα από μια σχέση ασφάλειας και εμπιστοσύνης, ο ειδικός θα έχει το ρόλο του «συνοδοιπόρου», ακολουθώντας το δικό σου ρυθμό, υποστηρίζοντάς σε στο να ενεργοποιήσεις τα ψυχικά σου αποθέματα και να ανακαλύψεις διαφορετικά «μονοπάτια» που μπορεί να σου ταιριάζουν καλύτερα….

 

Εξάλλου, το να ζητάμε την κατάλληλη βοήθεια στην κατάλληλη στιγμή δεν είναι αδυναμία, αλλά δύναμη!

 

 

Η Υπηρεσία Ψυχολογικής Υποστήριξης του ΕΜΠ λειτουργεί σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας του επαγγέλματος του Ψυχοθεραπευτή.