Pyrforos

Γραφείο Διασύνδεσης – Εξυπηρέτησης Φοιτητών και Νέων Αποφοίτων ΕΜΠ

Menu

Προκήρυξη δύο υποτροφιών για το ΜΠΣ « Biologie Santé » του Πανεπιστημίου Aix-Marseille Université, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, ακ. έτος 2024–2025

Το Νοσοκομειακό Ινστιτούτο IHU Méditerranée Infection του Πανεπιστημίου Aix Marseille σε συνεργασία με το Διαγνωστικό Τμήμα του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, προκηρύσσει δύο υποτροφίες επιπέδου Master 2 για Έλληνες/Ελληνίδες, πτυχιούχους βιοεπιστημών, για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα « Biologie Santé » κατά το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025.

Tο Νοσοκομειακό Ινστιτούτο IHU Méditerranée Infection του Πανεπιστημίου Aix Marseille στελεχώνεται από περίπου 800 άτομα, το ένα τρίτο των οποίων έχει ανατεθεί στην έρευνα. Το Ινστιτούτο διαθέτει 25 νοσοκομειακές κλίνες για την περίθαλψη ασθενών με παθογόνα υψηλής μεταδοτικότητας, το μεγαλύτερο διαγνωστικό εργαστήριο στη Γαλλία, πλατφόρμες γονιδιωματικής, μικροσκοπίας, εντομολογίας, πρωτεομικής, εργαστήριο βιοασφάλειας επιπέδου τρία 1.200 m2, τέσσερα Εθνικά Κέντρα Αναφοράς και δύο Περιφερειακά Κέντρα Αναφοράς κ.α.. Στον τομέα της εκπαίδευσης στους χώρους του Ινστιτούτου πραγματοποιείται το μεγαλύτερο μεταπτυχιακό στις μολυσματικές ασθένειες στη Γαλλία.

Η συνεργασία των προαναφερθέντων φορέων αναμένεται να οδηγήσει νέους επιστήμονες στην εκτέλεση Διπλωματικής εργασίας στην Ιολογία και την Μικροβιολογία και αξίζει να σημειωθεί η δυνατότητα συνέχισης σε διδακτορική διατριβή στους φοιτητές που θα ξεχωρίσουν.

Περισσότερες πληροφορίες, για το Master 2 « Biologie Santé », καθώς και για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, μπορείτε να βρείτε link https://formations.univ-amu.fr/fr/master/5ABS

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email