Pyrforos

Γραφείο Διασύνδεσης – Εξυπηρέτησης Φοιτητών και Νέων Αποφοίτων ΕΜΠ

Menu

Έναρξη Ομάδων Μελέτης για Φοιτητές/Φοιτήτριες από το ADHD Hellas (Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με ΔΕΠΥ)

Στα πλαίσια του έργου ADHD-UP του ADHD Hellas, θα διοργανωθούν διαδικτυακά focus groups (ομάδες μελέτης), κατά τους μήνες Ιούνιος 2024 – Ιανουάριος 2025, με σκοπό τη διευκόλυνση της μελέτης των φοιτητών/φοιτητριών για την εξεταστική περίοδο

Το έργο ADHD-UP, με πλήρη ονομασία “Από την Πρόκληση στην Επίτευξη: Ενίσχυση Δεξιοτήτων Φοιτητών/τριών με ΔΕΠΥ και στοιχεία διάσπασης προσοχής” χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης (European Solidarity Corps) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2023-3-EL02-ESC30-SOL-000184706). Συντονιστής του έργου είναι το Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητας ADHD Hellas.
Ο στόχος του έργου είναι η υποστήριξη και η ενίσχυση των δεξιοτήτων των φοιτητών/τριών και κυρίως αυτών με ΔΕΠΥ.
Αυτό θα επιτευχθεί μέσω μιας σειράς από δράσεις που διοργανώνονται από νέους/ες που εκπαιδεύονται από το ADHD Hellas στο πλαίσιο του έργου και οι οποίοι/ες έχουν ΔΕΠΥ ή/και έχουν κάποια σχετική επαγγελματική εξειδίκευση.
Οι βασικές δράσεις που θα υλοποιηθούν είναι:

Ομάδες μελέτης (ή αλλιώς Focus Groups)
Ομάδες υποστήριξης φοιτητών/τριών με ΔΕΠΥ
● Σεμινάρια
● Φιλαράκια Μελέτης (ή αλλιώς Study Buddies)

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, κατόπιν εγγραφής στο  https://forms.gle/SYQgko3XSDcPMPAp7. Οι εγγραφές θα είναι ανοιχτές καθόλη τη διάρκεια της δράσης.
Τα focus groups θα πραγματοποιηθούν μέσω της πλατφόρμας Google Meet. Η ομάδα είναι ανοιχτή σε όλους τους φοιτητές/τριες, ανεξαρτήτως αν έχουν ΔΕΠΥ ή όχι.
Με την ολοκλήρωση των συναντήσεων θα δοθεί πιστοποιητικό Youthpass της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περισσότερα:

ADHD_ focus groups.pdf

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email