ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΟ 210-7721089
Menu

Η EESTEC διοργανώνει τον φοιτητικό διαγωνισμό EESTech Challenge 2021 με θέμα : «Cybersecurity»

  Η EESTEC (Electrical Engineering STudents’ European assoCiation) διοργανώνει την εκδήλωση EESTech Challenge 2021.

  Τι είναι το EESTech Challenge;

  Το EESTech Challenge (https://www.facebook.com/eestechchallengeathens/ ) είναι ένας πανευρωπαϊκός φοιτητικός διαγωνισμός που διοργανώνεται από την EESTEC

  Απευθύνεται σε φοιτητές όλης της Ευρώπης που σπουδάζουν σε Πανεπιστήμια και ανώτατα Τεχνολογικά Ιδρύματα που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Επιστήμης των Υπολογιστών, της Πληροφορικής και της Ηλεκτρολογίας.

  O διαγωνισμός διεξάγεται διαδικτυακά σε 2 στάδια, στους τοπικούς γύρους και τον τελικό γύρο. Οι τοπικοί γύροι (local rounds) θα λάβουν χώρα τον Απρίλιο σε 15 ευρωπαϊκές πόλεις, μια εκ των οποίων είναι και η Αθήνα. Ομάδες των 3 φοιτητών θα βάλουν τα δυνατά τους να διεκδικήσουν μια θέση στον τελικό που θα γίνει στο Βελιγράδι το Μάιο του 2021.

  Εκεί θα διαγωνιστούν για άλλη μια φορά για να αναδειχθεί η τελική νικήτρια ομάδα. Το αντικείμενο του διαγωνισμού σχετίζεται με ένα σύγχρονο, υψηλών απαιτήσεων τεχνολογικό θέμα διαφορετικό κάθε χρονιά. Φέτος το θέμα είναι: «Cybersecurity». Ο Τοπικός Γύρος της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 24-25 Απριλίου διαδικτυακά.

  Βασικός στόχος της εκδήλωσης είναι να ενθαρρύνει τους φοιτητές να αναπτύξουν γνώσεις και ενδιαφέρον πάνω σε τεχνολογικά θέματα καθώς και να ενισχύσει το αίσθημα ομαδικότητας των διαγωνιζομένων τόσο μεταξύ τους όσο και με συμφοιτητές τους από όλη την Ευρώπη.

  Ποιος το διοργανώνει;

  Η EESTEC (Electrical Engineering STudents’ European assoCiation) είναι ένας οργανισμός φοιτητών ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών, οι οποίοι φοιτούν σε πανεπιστήμια και πολυτεχνεία σε όλη την Ευρώπη. Στόχος της είναι τα μέλη της να φτάσουν στο απόγειο της ακαδημαϊκής, επαγγελματικής και κοινωνικής τους ζωής.

  Η EESTEC Τοπική Επιτροπή (Τ.Ε.) Αθήνας, με έδρα το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, έχοντας περισσότερα από 1200 εγγεγραμμένα μέλη και πάνω από 168
  ενεργά στελέχη, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις μεγάλου βεληνεκούς, συμβάλλοντας στην προώθηση του εθελοντισμού και της ομαδικότητας.

  Ενδεικτικά τα Job Fair Athens και Soft Skills Academy, κάποιες από τις μεγαλύτερες φοιτητικές πρωτοβουλίες, είναι δράσεις της EESTEC LC Athens. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο https://www.facebook.com/eestec.athens/

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email