ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΟ 210-7721089
Menu

Η Εθνική Ερευνητική Υποδομή στη Συνθετική Βιολογία διοργανώνει διαδικτυακά σεμινάρια στις τεχνικές της Συνθετικής Βιολογίας


  Η OMIC-Engine, η Εθνική Ερευνητική Υποδομή στη Συνθετική Βιολογία, διοργανώνει τα πρώτα διαδικτυακά εκπαιδευτικά σεμινάρια που αφορούν τεχνικές της Συνθετικής Βιολογίας.

  Η Συνθετική Βιολογία αποτελεί, τα τελευταία χρόνια, τον πλέον καινοτόμο τομέα της επιστήμης μεεφαρμογές σε ποικίλους τομείς όπως η υγεία, το περιβάλλον και η γεωργία. Η επόμενη γενιά τωνΣυνθετικών Βιολόγων καλείται να αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις αναφορικά με τις βασικές αρχέςτης Συνθετικής Βιολογίας, αποσκοπώντας να μεταμορφώσει την έρευνα του μέλλοντος.

  Η OMIC-Engine αποσκοπεί να προωθήσει τη διεπιστημονική συνεργασία και να προσελκύσει νέους επιστήμονες και ερευνητικές ομάδες. Μέσα από τα δωρεάν σεμινάρια κατάρτισης, με το συνδυασμόθεωρίας και πρακτικών ασκήσεων, θα δοθεί η ευκαιρία, στους νέους ερευνητές και επιστήμονες, να γνωρίσουν τις βασικές μεθόδους Συνθετικής Βιολογίας καθώς και να ανακαλύψουν εφαρμογές τους στο πεδίο της γεωργίας. Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια επικεντρώνονται στην επεξήγηση των βασικών στρατηγικών κλωνοποίησης, τη χρήση της τεχνολογίας CRISPR/Cas9, καθώς και την έκφραση και τον καθαρισμό πρωτεϊνών. Τέλος, θα γίνει εισαγωγή στη Μεταγονιδιωματική καθώς και τις εφαρμογές της σε περιβαλλοντικά δείγματα.

  Τα σεμινάρια είναι σχεδιασμένα για Υποψήφιους Διδάκτορες και μεταδιδακτορικούς ερευνητές που ανήκουν στην ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα και ασχολούνται με Βιολογία, Βιοτεχνολογία, Συνθετική
  Βιολογία, Μικροβιολογία, Γεωπονία και κάθε άλλο συναφές επιστημονικό πεδίο. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά την εβδομάδα 8 – 12 Μαρτίου 2021.

  Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή στα εκπαιδευτικά σεμινάρια πατήστε εδώ:
  https://johngia.wixsite.com/omicengine/virtual-training-school

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email